Onze cursusuen

Opvoedingscursus:

Je hebt een nieuwe hond, misschien wel een pup of een oudere hond. En nu? Wat vind je belangrijk in jullie leven, wat moet je hond leren en hoe leer je dit aan. Maar ook hele simpele vragen waar je misschien nooit bij  stil hebt gestaan; hoe krijg ik mijn hond zindelijk, of je hond reageert op een bepaalde manier die je niet snapt.
Wij vinden het belangrijk om te leren hoe je hond te begrijpen. We voeden niet alleen je hond op, maar jou als cursist ook een beetje. Dit doen we, zodat je straks in een latere periode van je hond, wanneer je misschien  nieuwe uitdagingen tegenkomt, ook weet hoe je kan reageren en wellicht situaties kan oplossen.
Tijdens de lessen krijg je veel informatie en laten wij n.a.v. het gedrag van je hond zien hoe je hier mee kan  omgaan, dit zullen wij uiteraard regelmatig blijven doen, zodat je dit ook zelf gaat herkennen.  We zullen ook de standaard commando’s aan jullie aanleren, denk aan zit, lig en niet trekken aan de lijn. Je bent  vrij in welke commando’s je wilt gebruiken, dus wanneer je dit in een andere taal wil is dat uiteraard geen  probleem.
Ook gaan we bezig met je hond bewust maken van zijn lichaam, want wat moet je doen als zich er een vreemde  situatie voordoet?
Daarnaast vinden wij het belangrijk dat indien mogelijk het hele gezin meekomt, indien zij dit leuk vinden  natuurlijk.  Want ook je kinderen en/of partner zijn een belangrijke schakel in de opvoeding thuis. Het is immers het dagelijkse leven in je gezin waar de hond bij hoort! Schroom dus niet, om je hele gezin mee te nemen!  Jullie worden allemaal bij de lessen betrokken.  Wij zullen er ook altijd voor zorgen dat je op je eigen niveau traint, doordat we oefeningen hebben die we per  ‘niveau’ kunnen aanpassen, je kan instromen wanneer je wil en we hebben dus geen wachtlijsten!

meld je direct aan

Sport en spel:

De cursus sport en spel geeft je een unieke kans om samen met je hond actief als team bezig te zijn. Juist door  het werken in teamverband, wordt de onderlinge band tussen jou en je hond versterkt.  Wanneer je hond onzeker is, kan hij/zij hierdoor zekerder worden en een drukke/enthousiaste hond kan je op  deze manier juist moe maken in zijn hoofd zodat deze rustiger wordt. Dit zijn maar enkele voorbeelden waarbij  sport en spel kan helpen op manieren die je zelf niet zou bedenken.  Je hoeft zelf echt niet topfit te zijn, hard te rennen of super mobiel te zijn, waardoor deze cursus geschikt is voor  iedereen. Het mooie aan sport en spel is dat het ook geschikt is voor iedere hond en eigenaar, groot/klein/jong en oud. We houden ook van een grappige oefening hier en daar, dus soms hebben we een oefening er tussen die geen  functie heeft. Maar merendeels van de oefeningen die we tijdens de cursus doen is om de hond te leren met de  wereld om hem heen om te gaan. Tevens zal het de communicatie tussen jullie versterken.  Wil je dus iets doen met je hond, maar weet je niet wat? Schroom niet en kom langs, want je zal zien dat het superleuk is om dit samen met je hond te doen! 

meld je direct aan

error: Je mag geen voorbeeld van deze pagina afdrukken, of elders publiceren bedankt